17 november 2015

Jouw Kind Centraal

Slider4

Als kindercoach ga ik er vanuit dat iedereen een kapitein is van zijn eigen boot. Een boot staat als metafoor voor het leven. Als kapitein bepaal je zelf welke koers je wilt gaan varen. Wil je met de wind mee, tegen de golven op, recht door de storm heen of juist varen naar de zon. Of zoek je als kapitein de rust op en gooi je het anker uit en blijf je dobberen op het water? Allemaal keuzes die je als kapitein maakt.

Soms kom je als kapitein in ruw vaarwater terecht. Je weet niet meer welke richting je als kapitein uit wilt varen. Dit kan komen doordat er veel prikkels op je afkomen. Je vindt het moeilijk op school. Het is lastig om de leerstof te volgen. En toch voel je dat je erg veel weet maar op school komt het er niet uit. Dit maakt je onzeker wat zich kan uiten in druk gedrag, boze buien en frustratie of juist stil en terug getrokken zijn. Als ouder voel je dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Je hebt al veel geprobeerd om je kind weer vrolijk te zien. Maar weinig lijkt te helpen. Dat raakt je als ouder diep.

Dan is het prettig voor je kind om iemand te hebben die met hem/haar mee kijkt. Dat is een kindercoach.

Ik werk oplossingsgericht waarbij het kind centraal staat. Dat betekend dat ik samen met het kind op ontdekkingsreis ga. Wat vindt het kind leuk, waar wordt het kind blij van, waar krijgt het kind energie van. Zo komt het kind erachter waar zijn kwaliteiten en talenten liggen. Met die kwaliteiten en talenten vindt het kind de oplossing van het probleem in zichzelf.

Dit doe ik door goed te luisteren en te kijken naar het kind. Het kind voelt zich serieus genomen en krijgt zelfvertrouwen. Zo kan het kind weer zelf verder varen op zijn eigen boot.

Vaar met mij mee op je eigen boot!

Mijn boot heet Liris. Hoe heet die van jou?